01.09.2009 — 01.05.2012

Landschaps- kunstwerk Teuge

 • ontwerp

  ontwerp

 • bouwen

  bouwen

 • opening

  opening

 • opening

  opening

 • opening

  opening

Projectomschrijving

Het landschapskunstwerk KIJK van Joost van Hezewijk is ontwikkeld in opdracht van de stichting de Oude Zanden. KIJK heeft naast zijn autonome artistieke kwaliteit een aantal specifieke gebruiksfuncties. Het is een kunstwerk, ontmoetingsplaats, uitkijkplateau en auditorium.
Op deze plek kunnen bewoners van Teuge en de Stedendriehoek terecht net als recreanten (fietsers, wandelaars, vliegtuigliefhebbers), luchtvaarders (piloten, passagiers, parachutisten) en liefhebbers van k... Read more

Kunst werkt!

Kunst werkt!

Vandaag zag ik deze advertentie van Bosch Beton, een van de sponsoren/ leveranciers van het kunstwerk KIJK in Teuge. Super om te zien dat ze het project inzetten voor de eigen acquisitie. Sterk werk!

13.05.2013

Kijk van start

Gisteren ben ik in Teuge gaan kijken naar de werkzaamheden KIJK. Het is zover, het landschapskunstwerk wordt eindelijk gerealiseerd! Wat een enorme impact heeft het nu al op de omgeving. Heel dramatisch om te zien hoe de graafmachines tekeer gaan... Joost van Hezewijk verwacht al einde van de week de eerste elementen te kunnen plaatsen. Keep you posted!

07.03.2012

E I N D E L I J K I S H E T Z O V E R !

E I N D E L I J K  I S  H E T  Z O V E R !

Maandagavond 13 februari presenteert Joost van Hezewijk namens stichting de Oude Zanden het definitief ontwerp voor het kunstproject Kijk. Na een proces dat in 2008 startte gaat het eindelijk richting realisatie!

De gemeente Voorts heeft vergunning verleend voor het landschapskunstwerk in Teuge en het ‘KIJK project’ staat in de startblokken!

Nadat het eerste ontwerp in 2011 werd afgewezen door de gemeente, is landschapskunstenaar Joost van Hezewijk, na gesprekken met alle betrokkenen, in de zomer van 2011 aan de slag gegaan om een totaal nieuw ontwerp te maken. In dit vernieuwde ontwerp is de “landmark” goed te zien vanuit de lucht, en is de tribune voor de openluchtvoorstellingen veel beter tot zijn recht gekomen.

Alle betrokkenen van Stichting De Oude Zanden, Algemeen Belang Teuge, de gemeente en Luchthaven Teuge zijn heel erg enthousiast over het ontwerp.

De multifunctionele ontmoetingsplek wordt gemaakt op het gebied
‘De Oude Zanden’ tussen de schaapskooi en de linde, naast het vliegveld
en zal in mei 2012 klaar zijn.

Nu is het moment aangebroken om het ontwerp aan alle Teugenaren en andere geïnteresseerden te laten zien! Iedereen is welkom om, op maandag 13 februari om 19.30 uur in het dorpshuis ‘Op den Toega’, de Zanden 92 in Teuge, het ontwerp te komen bekijken. Joost van Hezewijk zal dan zijn ontwerp uitgebreid presenteren en de gedachte erachter vertellen.
Er is ook een maquette om een goed beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat in het juiste perspectief.

27.01.2012

De bewoners van Teuge hebben samen met vliegers en parachutisten deze film gemaakt voor de presentatie van het projectplan aan de ledenvergadering van de Rabobank. En met succes: de Rabobank verleent op basis van deze presentatie een stimuleringssubsidie voor het project!!

Rol van Guido

Opdrachtgever

Samenwerkingspartners / Kunstenaars