15.10.2011 — 22.01.2012

Forest Fairytales

 • opening

  opening

 • welkom bij Forest Fairytales

  welkom bij Forest Fairytales

 • opening

  opening

 • opening

  opening

 • opening

  opening

 • opening

  opening

Projectomschrijving

Kunst en sprookjes hebben veel gemeen. Beiden kunnen verwarren, verwonderen of verstoren. De tentoonstelling Forest Fairytales in CODA Museum nodigt bezoekers uit te verdwalen in een inspirerende en mysterieuze wereld...

Carin Reinders, directeur/bestuurder van CODA, heeft Guido de Vries gevraagd om als gastcurator eind 2011 tot begin 2012 een prikkellende tentoonstelling samen te stellen: Hij koos voor Forest Fairytales.

Guido de Vries selecteerde voor Forest Fairytal... Read more

CODA CASH&CARRY

CASH & CARRY
De kunstwerken in de tentoonstelling Forest Fairytales worden te koop aangeboden. CODA ondersteunt zo het cultureel ondernemerschap van beeldend kunstenaars en vormgevers. De kunstenaars hebben hard gewerkt aan de totstandkoming van deze tentoonstelling. Sommige deelnemers hebben speciaal voor dit project werk gemaakt. Ze ontvingen geen vergoeding voor het gebruik van hun werken en mede daarom wordt deze mogelijkheid geboden. CODA rekent uiteraard geen commissie of andere vorm van afdracht.


Hoe werkt het?
1.) Bij de werken die te koop worden aangeboden, staat de verkoopprijs vermeld. Wanneer u besluit een werk aan te schaffen, haalt u bij de CODA Museumbalie een Verkocht! sticker en een reserveringsformulier op. De Verkocht! sticker plakt u op het prijsbordje bij het werk van uw keuze. Het reserveringsformulier vult u zo volledig mogelijk in en levert u weer in bij de CODA Museumbalie.
2.) Zondag 22 januari komt u het werk van uw keuze betalen en ophalen. Er is een drietal manieren om te betalen:
a. Contant aan de kunstenaar
b. Via een factuur van de kunstenaar (uitsluitend in overleg met de kunstenaar)
c. Mocht u geen gebruik willen maken van bovenstaande opties kunt u eventueel betalen middels een pinbetaling in CODA Winkel.
3.) Om het werk echt tot uw eigendom te rekenen, vult u het contract dat u van de kunstenaar of een CODA medewerker ontvangt in drievoud in. Een exemplaar houdt u zelf, een exemplaar is voor de kunstenaar en het derde exemplaar blijft in CODA.
4.) LET OP: CODA heeft een 2 kopieën van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs nodig. Zonder deze kopieën is aankoop niet mogelijk.

Gastcurator Guido de Vries is 22 januari vanaf 15.00 uur aanwezig om te vertellen over de tentoonstelling en de werken.

De meeste kunstwerken zijn te koop. De werken van Sandrijn van der Horst, Liz Keizer, Nicolette Klerk, Sietske Oudman en Jan Freark Wierda worden echter niet te koop aangeboden. Een volledige prijslijst als ook de reserveringsstickers zijn af te halen bij de Museumbalie.

Het werk van Marije Vermeulen en Guido Nieuwendijk wordt ter plekke gemaakt en de prijs is dan ook zeer afhankelijk van persoonlijke wensen. Voor meer informatie en een prijsindicatie op basis van uw wensen mailt u naar mkvermeulen@gmail.com of guido.nieuwendijk@hetnet.nl.

18.01.2012

CODA CASH&CARRY

Forest Fairytales sluit af met een Cash & Carry!

Vanaf 18 januari worden de verkoop prijzen bij de kunstwerken geplaatst. Vervolgens kunnen geïnteresseerden de werken op de laatste dag van de expositie (22 januari) van de kunstenaars in ontvangst nemen.

09.11.2011

Opbouw week 2!

Opbouw week 2!

Er wordt hard gewerkt aan de expositie. De hele ruimte is uitgeruimd en wordt nu ingericht volgens ontwerp van Jesse Van Lienen. Het lijkt hier en daar wel wat verwarrend: het staat niet overal even recht ;-)
Ranko Skenderija, Jacintha Bierens, Ferry Staverman, Anke Land, Sandrijn van der Horst, Iris Burghout, Guido de Vries en Jesse zelf zijn afgelopen week vol aan het werk geweest. En de komende dagen zullen nog meer kunstenaars vrijwillig meewerken aan deze bijzondere expositie. Er is natuurlijk ook ondersteuning vanuit CODA zelf: harde werkers die mee hebben getimmerd, gestucked, geschilderd.
Met nog een ruime week te gaan hebben we allemaal zin in de opening volgende week vrijdag 14 oktober: 19.30 uur wees welkom!

05.10.2011

poster klaar!

poster klaar!

Na lang zoeken naar het juiste hedendaagse artistieke sprookjes beeld is eindelijk de poster klaar voor de expositie. Nu nog de lijst van exposanten compleet maken en dan kan het al naar de drukker! We lopen lekker op schema ;-)

07.08.2011

Start Forest fairytales

In research voor Forest Fairytales kom ik dit sprookjesachtige beeld tegen. Benieuwd naar deze expositie? Ik zal vanaf nu ontwikkelingen op het blog posten.

Vanaf vandaag staat ook de projectpagina op deze site. Met daarop alvast wat informatie over de uitgangspunten en betrokken partijen.
Momenteel ben ik druk bezig met het uitnodigen van kunstenaars. De deelnemers houd ik nog even voor mezelf ;-)

Verder zoeken we nog een sponsor voor het bouwen van een spannend interieur. Jesse van Lienen is momenteel aan het ontwerpen. Maar we zullen materiaal en mankracht nodig hebben. Meer info binnenkort online.

Groet! Guido

01.08.2011

Exposanten bijna compleet!

Exposanten bijna compleet!

Voor de expo in CODA dit najaar zijn bijna alle exposanten bekend! Vanaf nu zal ik af en toe een (bewerkt) detail op het blog plaatsen. Raad maar wie de kunstenaar is ;-)

01.07.2011

Rol van Guido

Opdrachtgever

Samenwerkingspartners / Kunstenaars