Expositie A1 Zone

 • Groentransferium volgens ZUS en John Kormeling

  Groentransferium volgens ZUS en John Kormeling

 • studie van Holt& Berg

  studie van Holt& Berg

 • werk van Boris Tellegen

  werk van Boris Tellegen

 • interview Nic Zuurdeeg: landschapsecoloog oorspronkelijk aanleg A1

  interview Nic Zuurdeeg: landschapsecoloog oorspronkelijk aanleg A1

Projectomschrijving

Wat maakt een kunstenaar in de rol van out-of-the-box denker waardevol in de ontwikkeling van vernieuwende ideeën met betrekking tot omgevingskwaliteit en inrichtingsvraagstukken? De analyse, het breedband denken en het gebrek aan vooringenomenheid ten opzichte van plek en probleemstelling. Het resultaat: ideeën waarbinnen de identiteit van de plek, betekenis, duurzaamheid en innovatie centraal staan.

Op verzoek van de provincie Overijssel organiseerden Kunstenlab en Akk... Read more

twitterfeed #A1Zone

Twitter met #A1Zone! je reacties op de expositie zijn van harte welkom!

23.06.2011

laatste loodjes. bijna klaar!

laatste loodjes. bijna klaar!

Zojuist de laatste items in de expo gezet. Nog beetje schuiven, verlichting definitief richten maar dan is alles klaar voor de bezoekers! vanaf 1 mei open, en een feestje op 6 mei 20.00 uur. Wees welkom!
ik ga nu eerst de tuin in, de zon in en genieten van een heerlijk koud biertje! Vanavond nog naar opening groepsexpositie 'the not so one man show' van Patrick Mangnus. Ben benieuwd. Morgen 30 april. Nog geen plannen, slechts de verplichting van de BTW aangifte #tochweertelanguitgesteld...

29.04.2011

Materiaal voor expo komt beetje bij beetje bij elkaar!

Vandaag aan het werk om de vormgever Peter Bos instructies te geven op wat op welk paneel en op welke tafel geprint moet worden voor de verplaatsbare expo A1-zone. En ondertussen inventarisatie compleet maken met welke maquettes, video's, kunstwerken etc er in de ruimte komen. Zie hier stoere film van Maurer United van hun project Alien.

16.04.2011

van dik hout zagen we tafels

van dik hout zagen we tafels

vandaag bij de Bolwerksmolen in Deventer geweest. De Bolwerksmolen is een zaagmolen die nog steeds in gebruik is. Deze molen staat aan de andere kant van de Wilhelminabrug en vlak bij het Kunstenlab. Het leek mij aardig om hier hout uit te zoeken voor zware tafels. Deze tafels vormen onderdeel van de expositie Rechts Inhalen waar ik momenteel aan werk. De ruwhouten tafels vormen een verwijzing naar de bossen op de Holterberg en daarmee naar de ontwerpen voor het Groentransferium.

Het bezoek was succesvol! Onderstel van eiken balken schaffen we aan. Daar moet immers voor gezaagd worden. Maar de grote 4 mtr lange dikke planken voor de tafelbladen kunnen we lenen! Scheelt weer aardig op het tentoonstellingsbudget ;-)

22.03.2011

uitstel studiedag van invloed op planning?

Vanavond kreeg ik via email te horen dat de planning voor het samenvallen van een belangrijke studiedag infrastructuur waarschijnlijk niet samenvalt met opening expo A1Zone. Morgen de vraag stellen: houden wij ons wel aan de planning? Of weegt het afstemmen met deze studiedag zwaarder? Of is er wellicht later nog een koppeling te maken? Vakgenoten vormen naar mijn mening wel een belangrijke doelgroep. Binnenkort meer!

10.03.2011

fiat 850 voor A1 expo!

fiat 850 voor A1 expo!

Kijk! een mooie auto als onderdeel van de komende expo A1 Zone. Wat is een expo over de snelweg en omgeving zonder auto? Maar de deuren van het Kunstenlab zijn maar 1.50 mtr breed... Maar op nog geen 10 km van Deventer zag ik ineens deze kleine wagen staan. Stoppen, aanbellen, plan uitgelegd en: geregeld! Helemaal super is dat team Melle Smets in hun onderzoek een bus met schoolbord krijt heeft ingezet op parkeerplaats de Boermark. En deze Fiat 850 is ook met schoolbordverf beschilderd. Dubbel goed dus.
Komende week eerste 2 interviews. Rob Sweere en Maurer United. Verder blijf ik zoeken naar een manier om 3 verschillende projecties 100% synchroon te beamen. Als iemand tips heeft! Mail me!

05.03.2011